Etiketter

fredag 9 juni 2017


Info gällande vecka 24

Hej!

På tisdag nästa vecka går vår klass på sommarlov för sista gången här på Löddesnässkolan. Efter de tre åren på mellanstadiet som vi delat med dem är de redo att möta högstadiet på annat håll för vidare studier. Men innan högstadiet tar vid önskar vi att de ska få koppla av och njuta den svenska sommaren fullt ut under lovet.

Här lite information gällande sista veckan på terminen.

måndag den 12 juni
Vill ni vara snälla och tala om för era barn att de ska ta med sig sina cyklar till skolan nu på måndag eftersom dagen är tänkt att avslutas med att vi ska  cykla till kiosken och handla glass för en del av pengarna som blev över i klasskassan.

tisdag den 13 juni
Skolans avslutning börjar  klockan 10:00 på förmiddagen. Som tidigare meddelats är det vädret som avgör var på skolan vi samlas. Eleverna i klass sex ska infinna sig i klassrummet klockan 09:30 för uppsjungning och övning av sångerna de bidrar med.
Efter avslutningen på skolgården samlas klassen åter i Marias klassrum för att bli bjudna på tårta av klassföräldrarna. Ni föräldrar är också hjärtligt välkomna med in. Vi lärare passar då på att säga några ord till klassen innan vi som klass skiljs åt för sista gången.

Med önskan om en skön helg.

Christer och Maria

fredag 2 juni 2017

Hej!

Nu nalkas sommarlovet med rasande fart. Vill påminna om att på torsdag nästa vecka mellan kl 16:00 och 18:00 det ges möjlighet för er som är intresserade att komma och titta på era barns nationella prov i svenska, engelska och matematik på skolan.

Här nedan bifogar vi rektors information vad gäller skolavslutningen den 13 juni. Vi återkommer längre fram med tid för samling i sexornas klassrum.

Önskar er en skön helg.

Christer och Maria

Information om sommaravslutning 2017

Skolavslutning 13 juni 
Årets konferencierer är Axel Abels och Vilgot Boye från Kunskapsrådet.. De leder oss genom en härlig ”sommarkonsert” med sång och dans, där alla skolans klasser framträder. Vi sjunger tillsammans sommarpsalmerna I denna ljuva sommartid och Den blomstertid nu kommer.

Information inför skolavslutningen den 13 juni.
Vi planerar att hålla skolavslutningen framför idrottshallen, Löddesnäshallen.
På så sätt kan instrument och all teknisk utrustning samt de som uppträder ha ”scenen” under taket på idrottshallen och publiken vara på Multiplanen.  
Programmet börjar kl. 10.00. 
Elever från alla klasser bjuder på sång och musik. 
Alla föräldrar är varmt välkomna.

Om det är riktigt fint väder (dvs garanterat uppehåll, varmt och inte för stark blåst):
Då håller vi skolavslutningen traditionsenligt på kullen/gräsplanen bakom skolan. 
Programmet börjar kl. 10.00. 
Elever från alla klasser bjuder på sång och musik. 
Alla föräldrar är varmt välkomna.

Om det är riktigt dåligt väder, så att det inte är möjligt att vara ute:
Skolavslutningen hålls inne i idrottshallen; Löddesnäshallen. 
Programmet börjar kl. 10.00 med samma program som om vi kunde vara ute.
Om vi är inomhus kan endast föräldrar till elever i åk 3 och åk 6 bjudas in till den gemensamma skolavslutningen. Brandföreskrifterna tillåter inte fler personer när alla elever och personal är samlad.

Om väderprognosen visar på vackert väder hålls avslutningen självklart utomhus. Om prognosen är osäker tas beslut, om avslutningen ska genomföras utomhus eller inomhus, dagen innan. 

Information om vilket beslutet blir, läggs ut på vår portal den 12 juni ca kl 16.00

Pedagogerna i rep. arbetslag informerar om var och när elever i de olika årskurserna samlas innan den gemensamma avslutningen.

Vänliga hälsningar

Barbro Lindberg

Rektor Löddesnässkolan

fredag 12 maj 2017

Veckobrev för veckorna 20 och 21 anno 2017

Hej!

Eleverna är nu åter tillbaka i den normala skollunken efter genomförd klassresa med övernattning i Sövde. I kölvattnet på den regniga och kalla natten följde dock en hel del förkylningar som tvingat många av våra elever att stanna hemma för att kurera sig. 

Här lite information om vad som väntar under vecka 20 och 21.

måndag 15 maj
Nu på måndag kommer eleverna att sluta något tidigare än vanligt  (13:40) p.g.a. att vi lärare är kallad till konferens. 

onsdag 17 maj
Onsdag är ”Löddesnäsdagen”. Det är den dag på året då alla skolans elever samlas för att gemensamt ta del av de framsteg som gjorts i det arbete de via sina råd har varit med om att driva på för att förbättra sina villkor och sin miljö på Löddesnässkolan. Det är nu som de också sätter upp nya mål för skolan och inför framtiden. 
I år är det våran tur som klass att ta ansvaret för att hålla i de olika utomhuslekar som är tänkta att föra skolans elever närmare varandra, stora som små. Vi har spånat idéer och nu är det bara att hålla tummarna för att vädret ska bli fint.

torsdag 18 maj
Torsdag är studiedag och eleverna är lediga från skolan.

fredag 19 maj
Denna fredag är sista gången för denna termin då eleverna har sitt elevens val.

tisdag 23 maj
Tisdag vecka 21 ger klassen sig av till Lund på naturvetarshow. Det blir en heldag med inriktning på att öka elevernas intresse för vetenskap De ska ta med sig egen matsäck och kommer sluta något senare än vanligt p.g.a. busstiderna. 

torsdag 25 maj
är Kristi Himmelsfärdsdag

fredag 26 maj
Ingen skola

Med önskan om en trevlig helg

Maria och Christer

torsdag 11 maj 2017

Franskläxa, vecka 22 (långt fram)

Bonjour mes chers élèves,

Läxa till sista gången vi ses före sommarlovet, d v s den 1 juni (le premier juin) är att lära in verbet avoir = ha. Att kunna böja det = vad heter jag har, du har, han har etc.

Bonne chance :) Tina

torsdag 4 maj 2017

Franskläxa, vecka 19

Bonjour mes élèves,

Lär in uttrycken i häftet om att handla kläder/gå på café ni fått:

Que penses-tu?                (kö pans ty)                   Vad tycker du?
Il te va                             (il tö va)                         Den passar/klär dig
Le prix                            (lö pri)                            Priset
On le prend?                   (Å lö pra)                       Tar vi den?
La vendeuse                   (la vandöz)                     (Kvinnlig) expedit. Manlig heter Le vendeur
X  a trouvé                     ( ... a trove)                     X (en person) har hittat
J'ai soif                           (sje soaf)                         Jag är törstig
On va au café?                (Å va å kafe)                  Ska vi gå på kafé?
Je veux bien                    (sjö vö bjä)                     Det vill jag gärna
Vous désirez?                  (vo dezire)                      Vad önskar ni?


Bonne chance :) Tina

fredag 28 april 2017

Fredagen den 28 april.

Så har då våren äntligen kommit med knoppar som brister och grönska som spirar i våra marker. 

Under den vecka som vi lämnar bakom oss har vår klass besökt ”Stationen”  och blivit informerade om vilka aktiviteter som finns att göra för elever under kvällar och helger nu när de blivit tonåringar. Vi blev bjudna på varm korv samt fick pröva på en del av utbudet som Stationen kan erbjuda. Där fick vi också veta om den för varje år återkommande resan till Liseberg på höstterminen för sjundeklassare som anmält sig och betalt sin avgift på 100 kr som täcker bussresan. Om ni är intresserade att veta mer så be att få se informationsbladet om resan som delades ut till alla eleverna efter besöket.

Idag, fredag,  har eleverna varit och tittat på kulturskolans uppsättning av sin egen musikal OMG, en fantastisk föreställning där även några elever från vår egen skola ingick bland aktörerna uppe på scen. Deltagarna hade själva med hjälp av lärarna utformat både musiken och koreografin. Vi var alla mycket imponerade av deras insats och vi som lärare hoppas att detta ska kunna vara en inspiration för många andra.

Nu till veckan som ligger framöver.
På onsdag och fredag blir det nationella prov i engelska. På onsdag förmiddag testas förmågan att ta till sig innehållet i skriven engelsk text. Samma dags eftermiddag ägnas åt att de får visa prov på sin förmåga att förstå talad engelska. Det prov som prövar elevernas skicklighet att formulera sig skriftligt på engelska hålls på fredagen.

Slutar med att önska er alla en trevlig Valborg och en riktigt skön första maj.


Christer och Maria 

Besök på Stationen tors den 27/4

Vi bjöds på grillad korv

med tillbehör.


Eleverna fick pröva på olika aktiviteter;

datorspel,


sällskapsspel,

biljard

soffhäng och

fotbollsspel. Kul tyckte alla!